Kalafiorowa

5 (149 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 l buliony drobiowego
    mały kalafior
    3 duże ziemniaki
    2 marchewki
    kawałek selera
    3 łyżki śmietany
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki, ziemniaki, marchewkę i selera obieramy a następnie kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do bulionu i gotujemy ok 20 min do miękkości.Gdy warzywa są miękkie zabielamy zupę śmietaną i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować