Kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam zupę kalafiorową - jest smaczna i pożywna ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion: 1 litr
    - kalafior: 40 dekagramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - ziemniak: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - pęczek zielonej pietruszki: 1 sztuka
    - pęczek szczypiorku: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

Kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora, posiekaną marchewkę, pokrojonego ziemniaka w małą kostkę - gotujemy do miękkości w bulionie.
  • 2. Drobno posiekaną zielną pietruszkę z roztopionym masłem -dodajemy do wywaru z kalafiora.
  • 3. Zupę przyprawiamy pieprzem i solą do smaku, gotujemy jeszcze 2 minuty. Rada: dla zagęszczenie zupy można zamieszać 3 różyczki rozgniecionego kalafiora.
    Zupę można udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy