Kalafior zapiekany z indykiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fit obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    400 g fileta z indyka
    1 pęczek zielonych szparagów
    6 jajek
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki mąki
    czubryca czerwona
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie

Kalafior zapiekany z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora ugotować na parze na półtwardo i przełożyć do naczynia do zapiekania. Indyka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całości. Dodać do indyka i chwilę podsmażyć. Mięso ze szparagami przesypać do kalafiora. Jajka zmiksować na puch, dodać jogurt, przyprawy i mąkę, zmiksować i zalać kalafiora. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy