Kalafior zapiekany

  • wyświetlono: 563 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

anka1988
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ok 10 różyczek kalafiora
2 garście fasolki szparagowej
1 pętko kiełbasy
10 dag sera żółtego
Pęczek zielonej cebulki
2 łyżki masła
Czosnek granulowany, sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior zapiekany

  • 1. Kalafior i fasolkę szparagową ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kolejno układać kiełbasę pokrojoną w półplasterki, drobno pokrojoną cebulką oraz posypać startym żółtym serem. Z wierzchu posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp 180 st C 20-25 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekankalatoprzystawkakalafiorświętafasolka szparagowaprzekąskaszybki obiadwiosnaprzyjęcieletni obiaddodatek do obiaduprzepis_miesiąca1000zapiekany kalafiorkalafior pieczonyzapiekanka z kalafiorem

Komentarze

Podobne przepisy

kalafior w cieście

Dodane przez: Anitka0804

Kalafior w cieście

Pierwszy raz postanowiłam zrobić...

Kalafior

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kalafior w sosie śliwkowym

Kalafior w nieco innej wersji.

Kalafior w panierce

Dodane przez: Andzia Pichci

Kalafior w panierce

Bardzo smaczny jako dodatek do...

SMAŻONY KALAFIOR Z POMIDORAMI I JAJKIEM

Dodane przez: magdzia44448

SMAŻONY KALAFIOR Z POMIDORAMI I JAJKIEM

To pyszna propozycja na ciepłe...

Zapiekane ziemniaczki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zapiekane ziemniaczki

Ziemniaczki są świetnym dodatkiem...

panierowany kalafior

Dodane przez: egelina

Kalafior w panierce

Idealny jako dodatek do obiadu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.