Kalafior zapiekany

  • wyświetlono: 618 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

anka1988
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ok 10 różyczek kalafiora
2 garście fasolki szparagowej
1 pętko kiełbasy
10 dag sera żółtego
Pęczek zielonej cebulki
2 łyżki masła
Czosnek granulowany, sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kalafior zapiekany

  • 1. Kalafior i fasolkę szparagową ugotować al dente w osolonej wodzie. Ugotowany ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch kolejno układać kiełbasę pokrojoną w półplasterki, drobno pokrojoną cebulką oraz posypać startym żółtym serem. Z wierzchu posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp 180 st C 20-25 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Zapiekankalatoprzystawkakalafiorświętafasolka szparagowaprzekąskaszybki obiadwiosnaprzyjęcieletni obiaddodatek do obiaduprzepis_miesiąca1000zapiekany kalafiorkalafior pieczonyzapiekanka z kalafiorem

Komentarze

Podobne przepisy

kalafior panierowany

Dodane przez: anka1988

Kalafior smażony panierowany

Znudził Ci się gotowany kalafior...

kalafior

Dodane przez: SprytnaChochla

Kalafior po marokańsku

Przepis z książki "Kalafior to...

kalafior w cieście

Dodane przez: Anitka0804

Kalafior w cieście

Pierwszy raz postanowiłam zrobić...

Kalafior

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kalafior w cieście piwnym

Kalafior w cieście ma ciekawy smak...

Kalafior w panierce

Dodane przez: Andzia Pichci

Kalafior w panierce

Bardzo smaczny jako dodatek do...

panierowany kalafior

Dodane przez: egelina

Kalafior w panierce

Idealny jako dodatek do obiadu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE