Kalafior z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszna propozycja na szybkie, bezmięsne danie.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g różyczek kalafiora
    500 g młodych ziemniaków
    1 łyżka cukru
    1 litr wrzątku
    500 g smalcu wieprzowego
    100 g masła
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki bułki tartej
    sól

Kalafior z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalafior z ziemniakami 1. Ziemniaki kroimy w grube plastry. Zalewamy wrzątkiem z dodatkiem cukru.
    Odcedzamy, smażymy na rozgrzanym smalcu.

    Kalafior dzielimy na różyczki, blanszujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i smażymy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Dodajemy bułkę tartą i smażymy do jej zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy