Kalafior w sosie koperkowym

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

W sezonie na świeże kalafiory polecam prosty przepis na smaczną kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 słoiczek majonezu(250 g)
    2 łyżki gęstej śmietany
    pęczek koperku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sos koperkowy Majonez

Kalafior w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, ugotować najlepiej na parze, tak aby nie był rozgotowany. Odstawić do wystygnięcia.
    Koperek drobno posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać koperek, przyprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Kalafior ułożyć na półmisku i polać sosem koperkowym. Danie bardzo dobre na kolację, lub jako przystawka na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kalafior Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować