Kalafior w mięsie mielonym zapiekany

4.5 (200 ocen)

szybkie smaczne i wyjątkowe danie na wyjatkową okazje i na codzień

Składniki:

  • mały kalafior
    mięso mielone pół kilograma
    przyprawy do mięsa mielonego
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior w mięsie mielonym zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior odparzyć w osolonej wodzie, wyciąć zbędne pędy od dołu. Mięso mielone doprawić do smaku i obkleić nim obficie kalafior. Posypać bułką tartą i wstawić do piekarnika. Piec około 45 minut. Na krótko przed wyjęciem z pieca nawilżyć po wierzchu masłem śmietankowym (rozłożyć na powierzchni kawałki masła żeby się rozpuściło) i rozłożyć na wierzch plastry sera. Podawać tylko na gorąco tego samego dnia. Kroić jak tort (od środka w trójkąty).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować