Kalafior podsmażany z boczkiem i cebulką

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Pyszny kalafior podsmażany na masełku z dodatkiem smażonego boczku z cebulką.

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Pół kalafiora.
    2. Cebula,
    3. Plastry pieczonego boczku,
    4. masło najlepiej klarowane.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kalafior podsmażany z boczkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior gotować w osolonej wodzie ok 10 - 15 minut.
  • 2. Pokroić boczek w plastry i smażyć na patelni bez tłuszczu.
  • 3. Gdy boczek się zarumieni dodać cebulkę i smażyć jeszcze przez chwilę.
  • 4. Kalafior odcedzić.
  • 5. Na patelni rozpuścić łyżkę masła klarowanego (może być też np. oliwa z oliwek ale lepiej smakuje na maśle).
  • 6. Układać kalafior na rozgrzanej patelni, smażyć z każdej ze stron aż kalafior się zarumieni.
  • 7. Tak przygotowany kalafior zdjąć z patelni, przełożyć do miseczki i posypać usmażonym boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować