kalafior pieczony w rękawie

4.5 (151 ocen)

Delikatny, aromatyczny kalafior pieczony w rękawie. Idealny dodatek do drugiego dania.

Składniki:


  • średniej wielkości kalafior
    vegeta lub inna ulubiona przyprawa
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora obieramy z liści, delikatnie wycinamy głąb tak by kalafior został w całości. Kalafior kwadrans moczymy wodzie z octem. Następnie płuczemy. Kalafiora nacieramy przyprawami i masłem. Wkładamy do rękawa. Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut, aż zacznie się rumienić. Upieczonego kalafiora podajemy jako dodatek do dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować