Kalafior marynowany w occie i oleju

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie pikle warzywne.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalafior
    papryczka chili
    czerwona cebula
    połowa żółtej papryki
    3 łyżki soli morskiej

    na każdy słoik:
    liść laurowy
    1-2 ziela angielskie
    kilka ziarenek kozieradki
    kilka ziarenek kolendry
    kilka ziarenek kolorowego pieprzu
    pół łyżeczki oregano
    ząbek czosnku
    zalewa:
    szklanka octu winnego
    szklanka oleju rzepakowego
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle

Kalafior marynowany w occie i oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dzielimy na małe różyczki. Paprykę kroimy w paski. Chili kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa mieszamy z solą. Odstawiamy na godzinę.
  • 2. Do każdego słoika wkładamy czosnek pokrojony w plasterki oraz przyprawy. Ciasno układamy warzywa.
  • 3. Składniki na zalewę podgrzewamy, zalewamy nią warzywa. Zakręcamy. Odstawiamy na 2-3 dni do lodówki. Podajemy jako dodatek do kanapek lub obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować