Kalafior i brokuły w śmietankowym sosie

4.49 (142 ocen)

  • Łatwy

Proste i szybkie w przygotowaniu warzywne danie.

  • Łatwy

Składniki:


  • - kalafior świeży: 500 gramów
    - brokuł świeży: 500 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - śmietana 12%: 200 mililitrów
    - mleko: 50 mililitrów
    - wegeta: 1 łyżeczka
    - pietruszka świeża: 1 łyżka
    - pieprz: 3 szczypty
    - olej: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kalafior i brokuły w śmietankowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły i kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie. Aby przygotować sos należy pokroić cebulę w plasterki i podsmażyć na oleju z wegetą, zalać śmietaną i mlekiem, zagotować na małym ogniu, dodać pieprz do smaku i posiekaną pietruszkę. Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowane warzywa i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować