Kakaowy sernik z nutą brzoskwiniową (na zimno)

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki i efektowny serniczek z musem brzoskwiniowym.

  • 40 min

Składniki:

  • Spód:
    1 paczka okrągłych biszkoptów

    Masa sernikowa:

    330 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % bardzo zimnej
    2 łyżki cukru pudru
    20 g żelatyny (5 łyżeczek)
    100 ml mleka
    4 serki homogenizowane, każdy po 150 g = 600 g
    2 łyżki gorzkiego kakao w proszku

    Mus brzoskwiniowy:

    1 puszka brzoskwiń ( sok nie będzie nam już potrzebny)
    1 galaretka brzoskwiniowa (proszek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Mus Musy

Kakaowy sernik z nutą brzoskwiniową (na zimno) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę 26 cm wykładamy folią spożywczą, na to układamy biszkopty.
  • 2. Żelatynę zalać w garnku mlekiem i delikatnie podgrzewać aż do rozpuszczenia.
    Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder.
    Serki homogenizowane wymieszać z kakaem i po woli wlewać żelatynę, połączyć. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać łyżką, przełożyć na biszkopty i wstawić do lodówki.
  • 3. Brzoskwinie odsączyć, zblendować na gładką masę, przełożyć do garnka. Wsypać proszek z galaretki i podgrzewać do rozpuszczenia galaretki, nie gotować. Odstawić do wystudzenia. Gdy masa zacznie lekko tężeć to wylać ją na sernik, wyrównać i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego.

Porady

Jeżeli nie mamy galaretki brzoskwiniowej to możemy zastąpić inną np.: cytrynową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować