Kakaowy sernik z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowujemy ciasto.
Wszystkie składniki przeznaczone na ciasto miksujemy, a następnie szybko zagniatamy. Dzielimy w proporcjach 1/3 do 2/3 .
Mniejszą część chowamy do zamrażalki,
większą wykładamy blaszkę 32 x 25 cm. Podpiekamy 20 minut w temp 180 stopni C.
Wyjmujemy i studzimy.
Przygotowujemy sernik.:
Żółtka miksujemy z cukrem.
Porcjami dodajemy ser i resztę składników.
Miksujemy około 10 minut.
Przelewamy na podpieczone ciasto i wkładamy do piekarnika na 55 minut.
Po upieczeniu wyjmujemy i ścieramy na wierzch schłodzone ciasto.
Wstawiamy ponownie na 15 minut.
Po upieczeniu zostawiamy na 10 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Ciasto studzimy.
Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Pod koniec wsypujemy śmietan fixy.
Wykładamy na ciasto.
Posypujemy kakao i chłodzimy.
Komentarze