Takie słodkości mogę zjadać bez wyrzutów sumienia,bo wiem,że są zdrowe i przede wszystkim z naturalnych i wartościowych składników. Zapewniam Was,że trufle smakują wyśmienicie i już nie raz zachwyciły moich gości.
Kakaowo-orzechowe trufle jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę wsypać na sitko,wypłukać i przelać wrzątkiem. Wodę zmieszać z mleczkiem kokosowym,dodać szczyptę soli i wsypać kaszę. Gotować pod przykryciem do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.
2.Daktyle przepłukać w ciepłej wodzie,posiekać i dodać do ciepłej kaszy. Zmiksować blenderem na papkę,dodać orzechy,miód ,likier i nasiona słonecznika. Wyrobić razem na jednolitą masę. Z masy lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć każdą w kakao. Schłodzić w lodówce.
Komentarze