Od jakiegoś czasu miałam w głowie takie połączenie. Przedostajesz się do kremowo miękkiej masy krowkowej. Jej smak zmieszany z kakao i trochę jeszcze kwaśnej truskawki. I’m in Heaven!! :)
Kakaowo-krówkowe babeczki z truskawkami w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na babeczki, oprócz mleka i masy krówkowej, włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
2.Potem dodaj mleko, aby osiągnąć masę o delikatnej, lekko płynnej konsystencji.
3.Rozdziel miksturę na 12 foremek i piecz prze ok. 15-20 min w temp. 205st. Babeczki powinny wyrosnąć i nabrać złotego koloru. Pozwól im trochę wystygnąć.
4.Za pomocą rękawa do dekoracji napełnij babeczki masa krowkowa, nakłuwając je od góry.
5.Roztop białą czekoladę i zamocz w niej truskawki (2/3 długości) i natychmiast ułóż je w miejscu nakłucia od masy krowkowej, by trochę czekolady wylało się na babeczkę.
Komentarze