Kakaowo-krówkowe babeczki z truskawkami w białej czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Od jakiegoś czasu miałam w głowie takie połączenie. Przedostajesz się do kremowo miękkiej masy krowkowej. Jej smak zmieszany z kakao i trochę jeszcze kwaśnej truskawki. I’m in Heaven!! :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło extra: 100 gramów
    - cukier biały: 0.5 szklanki
    - Jajko: 2 sztuki
    - mąka /na ciasto/: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - ekstrakt z wanilii: 1 szczypta
    - mleko krowie pełnotłuste: 3 łyżki
    - masa krówkowa: 200 mililitrów
    - kakao naturalne: 3 łyżki
    - czekolada biała: 100 gramów
    - truskawki świeże: 12 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Kakaowo-krówkowe babeczki z truskawkami w białej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na babeczki, oprócz mleka i masy krówkowej, włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  • 2. Potem dodaj mleko, aby osiągnąć masę o delikatnej, lekko płynnej konsystencji.
  • 3. Rozdziel miksturę na 12 foremek i piecz prze ok. 15-20 min w temp. 205st. Babeczki powinny wyrosnąć i nabrać złotego koloru. Pozwól im trochę wystygnąć.
  • 4. Za pomocą rękawa do dekoracji napełnij babeczki masa krowkowa, nakłuwając je od góry.
  • 5. Roztop białą czekoladę i zamocz w niej truskawki (2/3 długości) i natychmiast ułóż je w miejscu nakłucia od masy krowkowej, by trochę czekolady wylało się na babeczkę.
  • 6. SMACZNEGO!! :))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kakao Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować