Kakaowo-kokosowe naleśniki z serkiem waniliowym i masłem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.No miski nalewamy mleko, dodajemy mąkę, jajko, wodę, sól, cukier waniliowy i miksujemy. Kolejno dodajemy kakao i kokos i dokładnie mieszamy (można również miksować). Na koniec dodajemy olej i łyżką delikatnie mieszamy.
2.Rozgrzewamy patelnię i rozlewamy masę na całości (cienka warstwa) Smażymy po obydwu stronach.
3.Następnie przygotowujemy masę serową czyli do miseczki przekładamy serek waniliowy, dodajemy masło czekoladowe oraz kokos i delikatnie mieszamy.
4.Na każdego naleśnika nakładamy jedną czubatą łyżkę masy i zakręcamy w rulonik.
SMACZNEGO :)
Porady
Masło czekoladowe najlepiej musi mieć temperaturę pokojową, wtedy łatwiej je połączyć z serkiem.
Komentarze