kakaowiec rabarbarowy ze śmietaną galaretkową

0 (0 ocen)

tanie, łatwe i ciasto jest przepyszne i szybko się zjada..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, kakao 4 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, rabarbar 1/2 kg, śmietana kremowa 30% 250 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, cukier 1 szklanka

Kakaowiec rabarbarowy ze śmietaną galaretkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. olej, jajka, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą i wsypać kakao, mąkę, proszek i "byle jak" wymieszać - nie za długo...
  • etap przygotowania 2. do płaskiej formy silikonowej 22cm przełożyć ciasto i dodać pokrojony, obrany rabarbar....
  • etap przygotowania 3. ciasto piec w 200C około 35 - 40 minut i zostawić w formie do wystudzenia
  • etap przygotowania 4. śmietanę zimną 30% ubić na sztywno i połowę śmietany nanieść na jeden przekrojony blat ciasta i przykryć drugim
  • etap przygotowania 5. galaretkę wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić - tężejącą wlać do reszty bitej śmietany
  • etap przygotowania 6. nanieść na ciasto - schować do lodówki na 2 godziny
  • gotowe ciasto 7. ciasto jest smaczne, nie za słodkie, kwaskowate a dzięki bitej śmietanie wilgotne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy