Kakaowe muffiny z bananem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

"Awaryjne" babeczki, których przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Nie za słodkie, pożywne, bananowe i pachnące cynamonem. W sam raz na śniadanie i do zabrania ze sobą "na drogę", jako drugie śniadanie albo deser.A

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki (na przykład pół na pół żytniej i orkiszowej)
    3 łyżki gorzkiego kakao
    Pół szklanki ksylitolu (albo cukru/innego słodzidła)
    Garść daktyli
    2 łyżki siemienia lnianego zalanego wcześniej wrzątkiem
    1 łyżka otrębów pszennych
    Pół szklanki oleju kokosowego
    3/4 szklanki mleka roślinnego
    1 łyżka pasty tahini
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 banan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Kakaowe muffiny z bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wsypujemy mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia, otręby, cynamon i posiekane daktyle, a do drugiej mleko, płynny olej kokosowy i tahini. Następnie wszystko ze sobą łączymy i mieszamy. Banana kroimy w dość grube plasterki.
    Część masy przekładamy do foremek na muffinki i do każdej wkładamy po plasterku banana, a następnie wypełniamy pozostałą masą.
    Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować