Kakaowe muffinki z makiem i kokosem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam piec muffinki. Wystarczy wymieszać lub zmiksować składniki, do piekarnika i gotowe. Możliwości smakowych jest wiele. Tym razem upiekłam muffinki kakaowe z dodatkiem maku sypkiego i wiórek kokosowych. Wyszły idealne, trochę takie sypkie, bo z dodatkiem mąki krupczatki.
Idealne na podwieczorek, poczęstunek czy na piknik. Upieczcie i dajcie znać czy smakowało.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    pół szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    15 dag masła lub margaryny
    1 szklanka mąki tortowej
    pół szklanki mąki krupczatki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki ciemnego kakao
    1 łyżka sypkiego maku
    2 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Kakaowe muffinki z makiem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Wsypujemy suche składniki i całość dokładnie ucieramy.
  • 2. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.
  • 4. Gotowe podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Z przepisu wychodzi 12 sztuk. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować