Kakaowe krewetki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Danie to jest wyjątkowe, ponieważ łączy ze sobą jedyny w swoim rodzaju smak krewetek z... kakao :) Idealne dla osób lubiących eksperymenty kulinarne i łączenie nietypowych smaków :)

  • 10 min

Składniki:

  • Pół opakowania zwyczajnych koktajlowych krewetek
    2 jajka
    4 łyżkki bułki tartej
    Masło
    3 łyżki słodkiego kakao
    Odrobina natki pietruszki
    2 ząbki czosnku

Kakaowe krewetki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku rozpuściłam trochę masła na patelni. Dodałam do niego zamrożone (opłukane gorącą wodą) krewetki.
  • 2. Przez praskę dodałam czosnek, oraz wsypałam bułkę tartą.
    Mieszałam.
  • 3. Kiedy widziałam, że krewetki się już usmażyły dodałam kakao, wymieszałam, potem wbiłam jajka.
  • 4. Na koniec całe danie posypałam natką pietruszki i podałam z sosem czosnkowym i chlebkiem.

Porady

Masła lepiej dać trochę więcej od razu, żeby mieć pewność, że po wbiciu jaj nic nie będzie przywierało do dna :)

Komentarze

Podobne przepisy