Kakaowe Kokosanki

0 (0 ocen)

Czy kokosanki muszą być białe ? Wcale nie :) dodając odrobinę kakao otrzymamy coś pysznego i niepowtarzalnego. Kakaowe kokosanki zadowolą każdego wielbiciela małego co nieco.

Składniki:

  • Na jedna blachę ciastek
    50 gr masła
    2-3 białka + szczypta soli
    1/2 szkl cukru
    200 gr kokosu
    2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakao)

Kakaowe kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy.
    2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu i kakaa
    3. Do rozt. i ostudzonego masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka.
    4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka. Pieczemy w 180 stop przez 15 min.
    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy