Kakaowe gofry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, kakaowe gofry. Najbardziej uwielbiam je posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym.

  • 30 min

Składniki:

  • -300 g mąki
    -100 g roztopionego masła
    -4 łyżki cukru pudru
    -2 łyżki gorzkiego kakao
    -0,5 l mleka
    -2 jaja
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -szczypta soli

Kakaowe gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (prócz masła) miksujemy. Stopniowo dodajemy roztopione masło ciągle miksując.
  • 2. Porcje ciasta wylewamy na środek rozgrzanych płyt gofrownicy. Pieczemy przez około 5-7 minut (aż będą rumiane). Podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Porady

Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste można dodać odrobinę mleka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy