Kakaowe ciasto z kremem mlecznym - cappuccino i konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z cukrem i solą miksuję na puch , ciągle miksując dodaję olej , mleko , mąkę zmieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia . Jednolitą masę wykładam do blaszki , piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni . Ciasto studzę .
2.Ścinam wierz ciasta aby ciasto wyrównać , następnie ciasto kroję na dwa placki . Jeden placek wkładam do blaszki , smaruję konfiturą z wiśni .
3.Mleko mieszam z cukrem i cappuccino , doprowadzam do zagotowania , studzę . Masło miksuję na puch , dodaję wystudzoną mieszankę cappuccino , miksuję , dodaję mleko w proszku , miksuję .
4.Na przygotowany placek z konfiturą wykładam 3/4 kremu , wyrównuję , nakrywam drugim plackiem i pozostałym kremem , smaruję .
5.Ciasto osypuję tartą czekoladą , wstawiam do lodówki na około dwie godziny , a najlepiej na cała noc :)
Komentarze