Kakaowa Rozetka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Gruszkowo brzoskwiniowy tort.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:

    8 jajek
    1 cukier wanioliowy
    3/4 szkl cukru
    1 łyżka oleju
    Pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl maki


    Krem:

    3 śmietanki 30 % po 500 ml
    1 opakowanie serka mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    6 śmietanfixów
    Kakao

    Dodatkowo:

    1 duża miekka gruszka
    1 puszka brzoskwiń

    Tortownica 26
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kakaowa rozetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Piec 30 min w 200 st.

    2. Po ostudzeniu biszkopta przekroić na 3 części.

    3. Śmietanki wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta ,dodać serek mascarpone i miksować na zmniejszonych obrotach. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać pokrojone gruszki w kosteczkę do drugiej brzoskwinie również pokrojone a do trzeciej sama masę bez dodatków ( do ozdobienia boków i na wierzch )

    4. Biszkopty nasączyć sokiem, wyłożyć kolejno masy z owocami i udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować