Kakaowa rozetka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Piec 30 min w 200 st.
2. Po ostudzeniu biszkopta przekroić na 3 części.
3. Śmietanki wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta ,dodać serek mascarpone i miksować na zmniejszonych obrotach. Masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać pokrojone gruszki w kosteczkę do drugiej brzoskwinie również pokrojone a do trzeciej sama masę bez dodatków ( do ozdobienia boków i na wierzch )
4. Biszkopty nasączyć sokiem, wyłożyć kolejno masy z owocami i udekorować według uznania.
Komentarze