KAKAOWA BABKA UCIERANA JAGODOWO-WIŚNIOWA

  • wyświetlono: 168 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wilgotna, puszysta i bardzo kakaowa babka ucierana!

16114739_829220837220082_9133575210535347110_n
  • 10 porcje
  • 80min

Składniki

125 g miękkiego masła
3/4 szkl. cukru
2 jajka
100 g roztopionej czekolady
1 1/4 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki kakao
1/2 szkl. mleka
100 g wiśni
100 ml jagód
50 g posiekanej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

KAKAOWA BABKA UCIERANA JAGODOWO-WIŚNIOWA

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Po ok 7 minutach ubijania dodawać po 1 jajku cały czas mieszając. Mąkę przesiać z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i kakao.

    Do puszystej masy dodać roztopioną czekoladę. wymieszać do połączenia się składników. Dodać suche składniki w małych ilościach na przemian dolewając po odrobinie mleka. Do ciasta dodać wydrylowane wiśnię, jagody praz posiekaną czekoladę.

    Ciasto wylewamy do keksówki na wysokość 2/3 formy. Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 st. C. Po 50 minutach włożyć patyczek i sprawdzić czy jest suchy. Jeżeli jest mokry piec do suchego patyczka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciastadeserybabkaWiśnieJagody

Komentarze

Podobne przepisy

Cytrynowa babka ucierana

Dodane przez: Elisa

Cytrynowa babka ucierana

Ładna, kolorowa babka na wielkanocny...

Babka puszek.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ucierana babka puszek

Niezwykle mięciutka i puszysta...

Babka marmurkowa orzechowo kakaowa

Dodane przez: rzelkazag

Babka marmurkowa orzechowo kakaowa

Orzechy są moimi ulubionymi bakaliami,...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Babka kakaowa w czekoladzie

Tę babkę robi się bardzo szybko,...

Ucierana babka piwna

Dodane przez: Jola1977-1977

Ucierana babka piwna

A to jeszcze jedna z pulchnych,...

Babka ucierana z żurawiną

Dodane przez: Świeca Urszula

Babka ucierana z żurawią

Babka w sam raz na Święta Wielkanocne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE