Kajzerkowa niespodzianka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nadziewane bułeczki rybą i warzywami

  • 30 min

Składniki:

  • A. Składniki podstawowe z zestawu

    1. Ryba (dowolny filet)
    2. Włoszczyzna:
    3 duże marchewki
    1 korzeń pietruszki
    1 mały por
    1 mały seler

    B. Składnik podstawowy dodatkowy

    1. Bułka kajzerka

    C. Składniki robocze

    sol i pieprz
    2 łyżeczki przyprawy do ryb
    bułka tarta
    mąka pszenna
    2 jajka
    2 łyżki masła
    natka pietruszki i natka lubczyku
    olej do smażenia

    D. Do dekoracji

    natka pietruszki

Kajzerkowa niespodzianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę ścieramy na grubych oczkach tarki i dusimy z dodatkiem masła od czasu do czasu podlewając odrobiną wody. Gdy warzywa już są miękkie przyprawiamy je PRZYPRAWĄ DO RYB.
  • 2. Fileta z ryby kroimy na 4 cm kawałki po obu stronach opruszamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy dodając szczyptę natki pietruszki i szczyptę lubczyku. Rybę obtaczamy kolejno w mące w jajku i w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu.
  • Wydrążone kajzerki 3. Kajzerkom odcinamy "czapeczki" i wydrążamy środek
  • Gotowa kajzerkowa niespodzianka 4. Tak przygotowane bułki nadziewamy kolejno: WARZYWA,RYBA,WARZYWA.

Porady

Gotowe bułeczki możemy spożywać zarówno na zimno jak i na ciepło zapiekając je w piekarniku przez około 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy