Kajzerki z nadzieniem "a la" meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzej olej,wrzuć oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki,usmaż.
Dodaj mięso mielone i dokładnie wymieszaj,dopraw do smaku solą pieprzem,dodaj po szczypcie przypraw.
Mięso i pieczarki smaż kilka minut,rozbijając je łopatką na mniejsze części,żeby nie było grudek i będzie ścięte z zewnątrz.
Na końcu dodaj koncentrat pomidorowy i osączoną kukurydzę,wymieszaj i duś pod przykryciem około 5-7 minut,zdejmij z ognia.
2.Z kajzerek zetnij górną część,usuń ze środka połowę białych części bułki,napełnij je przygotowanym nadzieniem,
Udekoruj czerwoną cebulą,sałatą lodową,czerwoną fasolą i papryką oraz tartym żółtym serem.
Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C na 5 minut,podawaj z ulubionym sosem.
Komentarze