• 8 bułek kajzerek
• 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
• ½ kg pieczarek
• 1 cebula
• ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
• 1 łyżeczka majeranku
• Sól
• Pieprz
• ½ szk. mleka
• Bułka tarta do panierki
• 3 jajka
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Kajzerki Paszteciki
1.
Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami.
Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
2.
Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
3.
Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
4.
Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska.
Gotowe.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze