Kajzerka wieloziarnista z awokado, łososiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Kajzerka wieloziarnista z awokado, łososiem i jajkiem

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - 1/2 awokado + sos z cytryny aby nie ciemniało,
    - 1 ugotowane na twardo jajko,
    - 1 wieloziarnista kajzerka,
    - 1 łyżeczka majonezu Kętrzyński Delikatny,
    - sól, pieprz,
    - 50 g. łososia wędzonego,
    - 1 plasterek pomidora,
    - sałata rzymska.

Kajzerka wieloziarnista z awokado, łososiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo, bułkę przekrajamy smarujemy majonezem. Na to kładziemy łososia, awokado pokrojone w cienkie plasterki (skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ciemniało), na górę kładziemy plasterki jajka i pomidora. Na to możemy dodać jeszcze odrobinę majonezu, aby kanapka nie była za sucha. Sałatę możemy dodać do kanapki lub udekorować talerz, na którym podamy pyszną kanapkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy