KAJMAKOWO-BANANOWY przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszny placek bez pieczenia z dwiema masami posypany wiórkami kokosowymi

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone - mocno schłodzonego
    200 ml śmietanki kremówki 30 - 36 % - mocno schłodzonej
    1 puszka masy kajmakowej
    wiórki kokosowe
    2 opakowanie czarnych herbatników
    1 opakowanie gotowego kremu czekoladowego
    2 średnie banany
    sok z cytryny
    mleko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery

Kajmakowo-bananowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KAJMAKOWO-BANANOWY przekładaniec 1. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy serka mascarpone dokładnie mieszamy, po czym dodajemy 3 łyżki masy kajmakowej i ponownie mieszamy.
  • KAJMAKOWO-BANANOWY przekładaniec 2. Formę do pieczenia wykładamy pergaminem a na nie warstwę herbatników. Wykładamy jasną masę na herbatniki i równomiernie rozprowadzamy. Banany obieramy kroimy w ok. 0,5 cm plasterki które skrapiamy sokiem z cytryny i rozkładamy na jasnej masie lekko dociskając je.
  • KAJMAKOWO-BANANOWY przekładaniec 3. Przygotowujemy ciemna masę według instrukcji na opakowaniu i równomiernie rozprowadzamy ją na warstwie bananów. Na ciemna masę układamy warstwę herbatników lekko dociskając je. Pozostałą masę kajmakową równomiernie rozprowadzamy po wierzchu na herbatnikach. Posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do schłodzenia na ok.2-3 godz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bananowy przekładaniec

To może cię zainteresować