Kajmakowo-bananowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy serka mascarpone dokładnie mieszamy, po czym dodajemy 3 łyżki masy kajmakowej i ponownie mieszamy.
2.Formę do pieczenia wykładamy pergaminem a na nie warstwę herbatników. Wykładamy jasną masę na herbatniki i równomiernie rozprowadzamy. Banany obieramy kroimy w ok. 0,5 cm plasterki które skrapiamy sokiem z cytryny i rozkładamy na jasnej masie lekko dociskając je.
3.Przygotowujemy ciemna masę według instrukcji na opakowaniu i równomiernie rozprowadzamy ją na warstwie bananów. Na ciemna masę układamy warstwę herbatników lekko dociskając je. Pozostałą masę kajmakową równomiernie rozprowadzamy po wierzchu na herbatnikach. Posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do schłodzenia na ok.2-3 godz do lodówki.
Komentarze