Kajmakowe brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prawdziwa gratka dla fanów mocnej słodyczy- kajmak i czekolada w jednym cieście.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na małą blaszkę 15x25cm
    130 g masła
    150 g gorzkiej czekolady
    30 g czekolady mlecznej
    20 g kakao bez cukru
    3 jajka w temperaturze pokojowej
    200 g cukru
    1 łyżeczka pasty z wanilii
    140 g mąki tortowej
    1 puszka masy kajmakowej z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Kajmak

Kajmakowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić. Do ciepłego masła dodać czekoladę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
    Dodać kakao i wymieszać.
  • 2. Czekoladową mieszankę dodać do misy, wbić jajka i ubijać. Wsypać cukier i dalej ubijać przez chwilę.
  • 3. Dodać pastę waniliową, przesiać mąkę i wymieszać ręcznie.
  • 4. Masę kajmakową lekko przemieszać łyżką, aby zrobiła się lekko lejąca
  • 5. Połowę masy czekoladowej przelać na blaszkę, wylać połowę kajmaku i przemieszać nierówno. Wlać resztę ciasta i kajmaku i powtórzyć kroki.
  • 6. Piec w 175 stopniach Celsjusza (góra-dół) około 35-45 minut przed wyjęciem sprawdzić patykiem, czy nie zostaje na nim surowe ciasto. Po upieczeniu wystudzić.

Porady

Ciasto powinno być lekko wilgotne, ale nie może być surowe w środku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować