Kaczuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska dla małych niejadków.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - biały ser: 3 łyżeczki

    - pomidor, ogórek: 0.5 sztuki
    - szczypiorek, natka pietruszki, listki bazylii: 0.25 pęczka
    - papryka czerwona i żółta: 0.25 sztuki
    - gorzka czekolada, ząbki: 1 sztuka
    - sałata główka: 0.25 sztuki

Kaczuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Każde jajko lekko ściąć , aby kaczuszka była stabilniejsza.
  • 2. Z białego sera uformować małe kulki (główki kaczuszek).
  • 3. Na talerzu ułożyć liście sałaty, na nich jajka. Wykałaczką umocować główki kaczuszek. Z kawałków czekolady uformować oczka, z czerwonej papryki dziób a z żółtej skrzydełka. Polać jajka odrobiną majonezu.
  • 4. Ze szczypiorku umieszczonego w kleksie majonezu przygotować trawę. Pokrojone w plasterki pomidory i ogórki ułożyć na brzegu talerza. Całość posyp posiekaną natką pietruszki i obłożyć listkami bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy