Kaczka z żurawiną i miodem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 piersi z kaczki
    • Sól
    • 2 łyżki żurawiny
    • 3 łyżki miodu
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z żurawiną i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaczka 1. Mięso obieramy z kości, myjemy, solimy i układamy w woreczku do pieczenia.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
  • żurawina 2. Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut.
  • mięso 3. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut.
  • kaczka 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kaczki Kaczka Miód Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kaczka z żurawiną i pomarańczami

To może cię zainteresować