Kaczka z piekarnika z miodem i przyprawami

2.67 (3 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczne mięsko z kaczki w marynacie z miodu z dodatkiem wyselekcjonowanych przypraw, kaczkę podałam z ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty. Wszystkim domownikom bardzo smakowała no i ta chrupiąca skórka coś pysznego.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wypatroszona kaczka bez podrobów ok 2 kg
    łyżeczka majeranku
    2 ząbki czosnku
    1/2 szklanki miodu
    4 łyżki oleju
    4 łyżki ketchupu
    ostra papryka w proszku
    przyprawa do kaczki
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z piekarnika z miodem i przyprawami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaczka 1. Kaczkę myjemy dokładnie w środku, olej łączymy z przyprawami i miodem i smarujemy dokładnie kaczkę w środku i na zewnątrz. Przekładamy do naczynia i wlewamy litrę wody.
  • kaczka 2. Kaczkę pieczemy w 180 stopniach przez ok 2 godziny. Gdyby się za mocno przypiekała przykrywamy folią aluminiową.

Porady

Pamiętajmy aby kaczka wcześniej przed pieczeniem była do końca rozmrożona innaczej mięso będzie twarde i nie smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Kaczka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.37 (230 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone udka z kaczki

To może cię zainteresować