Kaczka nadziewana jabłkami

4.5 (141 ocen)

  • Średni

Kaczka jest wspaniała, miękka i idealnie krucha... Najlepsze są te jabłuszka ze środka;):):)

  • Średni

Składniki:

  • - duża kaczka: 2.5 kilograma
    - sól: 3 łyżki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - jabłka: 4 sztuki
    - majeranek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka nadziewana jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowa kaczka z jabłkami 1. Kaczkę dokładnie umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Następnie całą kaczkę obsmażyć ze wszystkich stron na odrobinie margaryny. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w cząstki i włożyć do środka kaczki, na koniec zaszyć nitką. Piec ok. 2 godz w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować