Kaczka nadziewana gruszkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Na świątecznym stole nie powinno zabraknąć pieczonej kaczki. Przygotowałam kaczkę nadziewaną gruszkami.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kaczka około 2kg
    7 gruszek
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka cynamonu
    3 łyżki miodu
    majeranek
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka nadziewana gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0od5ms2 1. Kaczkę umyć, oczyścić, osuszyć. Czosnek ubrać, przecisnąć przez praskę.Kaczkę natrzeć solą . Pieprzem i czosnkiem. Odstawić do lodówki na około 2 godz
  • image-0wftd7w 2. 3 gruszki ubrać ze skórki, pokroić w większą kostkę, wymieszać z majerankiem.
  • image-26je9qe 3. Nadziać kaczkę gruszkami.
  • image-0hnhsqq 4. Dokładnie zszyć nitką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury180 stopni.Piec około 2 godz.
  • image-17worp3 5. Po godzinie kaczkę posmarować miodem ,obłożyć pokrojonymi gruszkami posypanymi cynamonem .Podawać na gorąco z sałatką,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować