kaczka faszerowana brzoskwiniami i jabłkami

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz.

kaczka faszerowana brzoskwiniami i jabłkami

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kaczka
    1 puszka brzoskwiń
    2 duże soczyste jabłka
    oliwa
    pieprz, sól, słodka papryka
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka faszerowana brzoskwiniami i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kroimy brzoskwinie i jabłka w kostkę, faszerujemy nimi dobrze umytą kaczkę(powinna być bez szyjki i skrzydeł) wykałaszkami i nitką zszywamy skórę kaczki, aby tworzyła całość bez widocznej zawartości
    kaczkę z obu stron przyprawiamy: solą, pieprzem i słodką papryką, smarujemy oliwą z obus stron
    układamy na naczyniu żaroodpornym piersiową częścią do góry i zapiekamy.
    Po 40 min podlewamy sokiem, który pozostał nam z puszki z brzoskwiniami, całkowity czas zapiekania ok 2h
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować