KACZKA FASZEROWANA

4.5 (141 ocen)

z kaszą gryczaną i wątróbkami

Składniki:

  • 1 kaczka
    2 łyżki majeranku
    sól
    Nadzienie:
    2 torebki kaszy gryczanej
    15 dag wątróbek drobiowych
    2 żółtka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę myjemy, odcinamy szyję, końce skrzydeł. Nacieramy solą i majerankiem. Kaszę gotujemy do miękkości. Wątróbki drobno kroimy, dodajemy posiekaną cebulę, smażymy. Kaszę mieszamy z wątróbką, dodajemy żółtka oraz przyprawy, pietruszkę oraz posiekany czosnek. Gotowym farszem nadziewamy kaczkę, zaszywamy. Pieczemy ok.2 godzin w 170 stopniach. W trakcie pieczenia podlewamy wodą i wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować