Kaczka duszona w winie

4.49 (146 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak i aromat dziczyzny

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kaczka
    200 ml czerwonego wina
    sól
    cukier
    1 cytryna
    1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Kaczka duszona w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę sprawić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki natrzeć solą i odstawić na 1 godzinę.
    Kaczkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, oprószyć mąką,wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę i 10 minut podlewać wodą.

    Cytrynę wyszorować, sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok dodać do kaczki sok i skórkę z cytryny, doprawić sos solą i cukrem. Podawać z ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować