KACZE UDKA DUSZONE W MIODZIE ORAZ IMBIRZE

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:6 kaczych udek,
    pół łyżeczki imbiru,
    1 łyżka miodu,
    szczypta soli i pieprzu,
    pół łyżeczki przyprawy doprawka,
    2 łyżki mąki,
    1 łyżka suszonej marchewki z pietruszką(mam swoje),
    2 łyżki natki pietruszki,
    1 liść pora,
    3 ziarnka ziela angielskiego oraz 1 liść laurowy.

Kacze udka duszone w miodzie oraz imbirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Udka natrzeć miodem,imbirem,ze szczyptą soli i pieprzu,odstawić na 15 minut(aby przyprawy przeszły do mięsa).Gotowe mięso włożyć do garnka obsmażyć na brązowo,następnie dodać 3 szklanki wody oraz suszonkę i drobno pokrojony por,dusić do miękkości mięsa.Doprawić do smaku,dodać pokrojoną natkę pietruszki,do miękkiego mięsa zrobić sos z mąki,zalać mięso,zagotować.

Porady

dodatkowo:Ziemniaki razem z marchewką i koperkiem oraz sałatka( z moich przetworów).Połączenie imbiru z miodem rewelacja.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy