Kacze pipki w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejny przepis na żołądki drobiowe. Tym razem z kaczki. Mówimy Wam, wypas!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kaczych żołądków
    4 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka masła ghee
    300 g marchewki
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pełna łyżka mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kacze pipki w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kacze pipki w sosie własnym 1. Mięso kroimy na kawałki takie, jakie lubimy.

    Zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad poziom mięsa), lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Zbieramy szumowiny, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 60 min.

    Marchewki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.

    Na rozgrzane masło wrzucamy marchew, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Wsypujemy mąkę, rozprowadzamy wywarem (1 chochla), dodajemy do całości.

    Cały czas mieszając, zagotowujemy.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować