Kacze pipki w sosie własnym

  • wyświetlono: 678 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kolejny przepis na żołądki drobiowe. Tym razem z kaczki. Mówimy Wam, wypas!

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

500 g kaczych żołądków
4 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka masła ghee
300 g marchewki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 pełna łyżka mąki
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kacze pipki w sosie własnym

  • Kacze pipki w sosie własnym1. Mięso kroimy na kawałki takie, jakie lubimy.

    Zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad poziom mięsa), lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Zbieramy szumowiny, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 60 min.

    Marchewki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.

    Na rozgrzane masło wrzucamy marchew, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Wsypujemy mąkę, rozprowadzamy wywarem (1 chochla), dodajemy do całości.

    Cały czas mieszając, zagotowujemy.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

żołądki drobiowepodroby drobiowePodrobt

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpety w sosie własnym. Delikatne klopsiki mięsne.

Dodane przez: neliada

Pulpety w sosie własnym

Małe kuleczki mięsne, występujące...

image-1mv9qvb

Dodane przez: anulka3010

Szynka wieprzowa w sosie własnym

Danie powstało z braku pomysłu...

Żeberka w sosie własnym

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Żeberka w sosie własnym

Przepyszne , soczyste żeberka z...

Dodane przez: antar

Dziczyzna w sosie własnym

Przedstawiam wam przepis na pyszną...

Sztuka mięsa w sosie własnym

Dodane przez: PolskaGotuje

Sztuka mięsa w sosie własnym

Za sprawą tymianku,przypraw i odpowiedniego...

Wątróbka w sosie własnym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Wątróbka w sosie własnym

Najprostsza i najsmaczniejsza wersja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE