PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kacze pipki w sosie własnymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/28/kacze-pipki-w-sosie-wlasnym.jpeg10001500http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kacze-pipki-w-sosie-wlasnym
500 g kaczych żołądków
4 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka masła ghee
300 g marchewki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 pełna łyżka mąki
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Kacze pipki w sosie własnym
1.
Mięso kroimy na kawałki takie, jakie lubimy.
Zalewamy zimną wodą (2-3 cm ponad poziom mięsa), lekko solimy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień. Zbieramy szumowiny, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 60 min.
Marchewki kroimy w kostkę. Cebulę siekamy.
Na rozgrzane masło wrzucamy marchew, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę, czosnek. Wsypujemy mąkę, rozprowadzamy wywarem (1 chochla), dodajemy do całości.
Cały czas mieszając, zagotowujemy.
Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze