Kacze piersi

0 (0 ocen)

Polecam piersi z kaczki w marynacie z musztardy francuskiej z dodatkiem miodu ,szczypty cynamonu przypraw i czosnku .Kaczka jest krucha i smaczna.

Składniki:

  • Skłądniki ; 2 piersi z kaczki ,musztarda francuska, czosnek ,sól ,pieprz,2 łyżki miódu, szczypta cynamonu mielonego .2 łyżki oleju.

Kacze piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić ,osuszyć. Z podanych składników zrobić marynatę. Włożyć piersi do marynaty na 1 - 1,5 godziny.Po tym czasie piersi włożyć na rozgrzaną patelnie skrą do dołu i piec na wolnym ogniu około 15 minut ,następnie obróć i piec jeszcze z 10 min. Piersi wyjmij i pokrój w grubsze plastry włóż do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy