Kacze piersi

  • wyświetlono: 267 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Polecam piersi z kaczki w marynacie z musztardy francuskiej z dodatkiem miodu ,szczypty cynamonu przypraw i czosnku .Kaczka jest krucha i smaczna.

20160506_142345

Składniki

Skłądniki ; 2 piersi z kaczki ,musztarda francuska, czosnek ,sól ,pieprz,2 łyżki miódu, szczypta cynamonu mielonego .2 łyżki oleju.

Sposób przygotowania przepisu:

Kacze piersi

  • 1. Piersi oczyścić ,osuszyć. Z podanych składników zrobić marynatę. Włożyć piersi do marynaty na 1 - 1,5 godziny.Po tym czasie piersi włożyć na rozgrzaną patelnie skrą do dołu i piec na wolnym ogniu około 15 minut ,następnie obróć i piec jeszcze z 10 min. Piersi wyjmij i pokrój w grubsze plastry włóż do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia..

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatakaczkaprzyprawy

Komentarze

Podobne przepisy

pieczone kacze udka

Dodane przez: Bożena Z.

Kacze udka pieczone miodowo-cebulowe

Polecam kacze udka z miodem...

kacze uda i grilowane warzywa

Dodane przez: Agusia2

Kacze uda i grilowane warzywa

Przygotowywałam udka kacze, coś...

image-0esw6mm

Dodane przez: Karapol

Kacze udka z żurawiną

Chociaż czasochłonne to i tak miód...

kaczka

Dodane przez: PolskaGotuje

Kacze udka z buraczkami

Jako dodatek można podać jeszcze...

sojowo pomarańczowe kacze udka

Dodane przez: majka190382

UDKA KACZE POMARAŃCZOWO-SOJOWE

Mój eksperyment smakowy , który...

Gulasz z piersi kurczaka

Dodane przez: przytulanka

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka to potrawa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE