Kabanosy pod pierzynką z grilla

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Magdalena Kaczmarek

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kabanosy z kurczaka
    1 pierś z kurczaka
    sól, pieprz
    przyprawa do grilla
    1 bakłażan
    1 cebula czerwona
    1/2 papryki żółtej
    1/2 papryki czerwonej
    4 pomidorki koktajlowe
    1 kukurydza
    olej rzepakowy

    sos:
    serek topiony blue
    3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Grill Ser

Kabanosy pod pierzynką z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Kabanosy owijam paskami mięsa, posypuje przyprawą do grilla, solą, pieprzem i smaruję olejem rzepakowym. Odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję bakłażana na plastry podłużne i solę, odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól z nich. Cebule obieram i kroję w plastry. Papryki kroję na kawałki, kukurydzę kroję na pół. Kabanosy układam na rozgrzanym grillu, dodaję bakłażany które smaruję olejem, paprykę tez smaruję i cebulę. Wszystkie warzywa grilluję. To samo robię z kukurydzą. Do rondelka przekładam ser blue, dodaję mleko i podgrzewam. Kabanosy podaję z sosem serowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować