Kabanos w rurce

5 (164 ocen)

Smaczny dodatek do czerwonego barszczyku i nie tylko

Składniki:

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego (225g)
    150 g kabanosów
    1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rurki Przystawki

Kabanos w rurce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy pokroić na 10 cm kawałki.
  • 2. Ciasto cienko rozwałkowane pokroić na 2.5 cm paski.
  • 3. Kabanosy owinąć ukośnie ciastem. Ułożyć na blaszce do pieczenia posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika na 12 - 15 minut temp 200*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować