KABACZKOWY RARYTAS

  • wyświetlono: 442 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Od taka kabaczkowa rozpusta, delikatne placki rozpływające się w ustach.

Snerffu
  • 30min

Składniki

1 średni kabaczek
2 pomidory
1 papryka
2 jajka
ok. 2 łyżki mąki pszennej
natka pietruszki
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

KABACZKOWY RARYTAS

  • Wszystkie składniki1. Kabaczka obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż i wydrążamy środek.Kroimy na mniejsze kawałki i ścieramy na tarce na dużych oczkach.Solimy i odkładamy na jakieś 10-15 minut aż puści sok.Odciskamy z nadmiaru płynu i przerzucamy do miski.Pomidory należy sparzyć i obrać ze skóry.Pokroić na ćwiartki i pozbyć się gniazd nasiennych.Miąższ natomiast kroimy w cienkie paski, podobnie postępujemy z papryką i wrzucamy do kabaczka.Dodajemy mąkę oraz jajko, odrobinę natki pietruszki i szczypiorku i przyprawiamy do smaku. Mieszamy wszystkie składniki i smażymy placki na złoty kolor. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Mule w białym winie

Dodane przez: MagdalenaS

Mule w białym winie

Małże/ Mule, tak jak większość...

Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko

Dodane przez: 2milutka

Gęś pieczona z kapustą kwaszoną na słodko

Gęsina to już chyba rarytas na...

Gulasz z sarniny

Dodane przez: RedakcjaPP

Gulasz z sarniny

Dobrze przyrządzona dziczyzna to...

Szparagi zapiekane z serem i szynką

Dodane przez: Paulina1507

Szparagi zapiekane z serem i szynką

Szukacie szybkiego sposobu na przygotowanie...

szpinakowa polędwica w cieście francuskim

Dodane przez: Koronowianka

SZPINAKOWA POLĘDWICA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Taki mały rarytas na uroczystą...

image-048870e

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

SMAŻONE KALAMARY (FRITTURA DI CALAMARI)

Kto miał okazję spróbować smażonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE