Kabaczki w zalewie octowej

4.46 (182 ocen)

  • 35 min

Dobry dodatek do zimowych obiadków.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na około 12 słoików.
    -8 kabaczków
    -1 szklanka octu
    -7 szklanek wody
    -2 łyżki soli
    -18 łyżek cukru
    -ziele angielskie
    -liść laurowy
    -gorczyca
    -koperek
Wystaw ocenę:

4.46 (182 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kabaczki w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do pojedynczego słoika wkładamy 3-4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, łyżeczkę gorczycy, główkę od kopru oraz pokrojoną w plasterki cukinię.
  • 2. Do garnka wlewamy wodę, ocet oraz wsypujemy cukier i sól. Czekamy aż zalewa się zagotuje. Schłodzoną zalewę wlewamy do słoików. Po zamknięciu słoików pasteryzujemy je przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować