Joulutorttu

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ładnie się prezentują i są łatwe w wykonaniu - jak znalazł do herbatki z koleżanką :)

  • 10 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    marmolada lub gęsta konfitura śliwkowa
    cukier puder do posypania ciasteczek

Joulutorttu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Joulutorttu 1. Z ciasta wycinamy kwadraty 5x5cm, na narożnikach wycinamy nacięcia w kształcie litery L. Łapiemy za róg ciasta, zawijamy i mocujemy w środku ciasteczka (robimy to z każdym rogiem). Na środku ciasteczka nakładamy powidła. Układamy na blasze wyściełanej papierem i pieczemy 7 minut w temp 220 stopni. Studzimy na kratce. Oprószamy cukrem pudrem.

    UWAGA: Dobrze jest zacząć na kwadratach 8x8cm, po nabraniu wprawy przejść na 5x5cm ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy