Jogurtowy serniczek na zimno z borówką i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki pokrusz a masło rozpuść. Dokładnie razem wymieszaj i wyłóż na tortownicę. Schłódź przez ok 30 minut.
Brzoskwinię pokrój w kostkę.
4 łyżeczki żelatyny rozpuść i odstaw by ostygła.
2.Jogurt przełóż do większej miski i wymieszaj serkiem,dodaj cukier,skórkę z cytryny i przestudzoną żelatynę. Wymieszaj.
Wsyp 1/2 brzoskwiń i borówek,Delikatnie wymieszaj.
Masę przełóż na wcześniej przygotowany spód i schłódź w lodówce przez ok 2-3 godziny.
3.Gdy masa stężeje wyłóż na wierzch pozostałe owoce.
Galaretkę rozpuść w 400 ml wody z 1 łyżeczką żelatyny.
Odstaw by przestygła.
Przestudzoną wylej na ciasto i chłódź najlepiej przez całą noc.
Komentarze