Jogurtowy murzynek z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kakao, cukier,masło i wodę zagotowujemy w garnku. i studzimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do masy kakaowej dodajemy żółtka. Następnie miksujemy i nie przerywając, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy szpatułką.
Masa jogurtowa:
Mąki,budyń i cukier puder mieszamy ze sobą.Następnie miksujemy jogurt z jajkami, a następnie dodajemy wymieszane mąki z budyniem. Miksujemy do połączenia się składników.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wylewamy połowę ciasta murzynkowego, na nie masę jogurtową i drugą połowę ciasta. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w 180 C ok 60 minut.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze