CIASTO JOGURTOWE Z MALINAMI

0 (0 ocen)

Orzeźwiający jogurtowiec z pysznymi malinkami. Świetny na gorące dni.

Składniki:

  • - ok. pół opakowania biszkoptów
    - 2 duże jogurty malinowe(2x400 g)
    - 2 łyżki żelatyny
    - 3 galaretki malinowe
    - 3/4 szklanki cukru pudru
    - 100 g malin.

Ciasto jogurtowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 1 l. wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w ½ szklanki wrzątku.
  • 2. Biszkopty układamy w tortownicy o śr. 24cm. Jogurty malinowe miksujemy z cukrem pudrem, 2 szklankami galaretki malinowej i żelatyną. Wstawiamy do lodówki.
  • 3. Maliny płuczemy, osuszamy i układamy na jogurtowcu i zalewamy pozostałą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

Podobne przepisy